Fritidsinteresser og hverdagsproblemer giver nye ideer – Københavns Universitet

IE > Nyheder > Fritidsinteresser og h...

21. marts 2016

Fritidsinteresser og hverdagsproblemer giver nye ideer

Iværksætteri

I november 2015 lancerede vi SUND Innovation Hub i portbygningen til De Gamles By (på Nørre Allé overfor Panum). Visionen er hjælpe unge studerende med at tage deres bedste ideer til handling, herunder at starte egen virksomhed. Vi stiller kontorfaciliteter, rådgivning og matchmaking til rådighed og vil i det hele taget gøre vores bedste for at hjælpe vores studerende med nye ideer godt i gang.

Af Martin B. Justesen, Hub Manager, SUND Innovation Hub.

Hvert år spørger vi årets nye bachelorstuderende, hvorfor de har valgt at læse til tandlæge, dyrlæge, læge, farmaceut etc. Vi spørger blandt andet, om fritidsinteresser har haft indflydelse på studievalget – og det har de tit. Eksempelvis har interesse for fingerfærdighed, herunder kortmagi, klaverspil og maleri, inspireret flere studerende til søge tandlægestudiet.

""Jeg gik til klaver, hvor jeg har brugt mine hænder meget. Og odontologi er et fag, hvor man bruger hænderne meget. Derfor har jeg fået et slags “boost” fra denne sammenkobling"

udtaler en 1. års tandlægestuderende.

På lignende vis har eksempelvis ridning været til inspiration for dyrlægestuderende og ligeså har interesse for kost, anatomi og sport været en inspirationskilde for lægestuderende.

Kan man 'uddannes' i iværksætteri?
I de senere år har der været øget fokus på innovation og iværksætteri ved landets videregående uddannelser. Men kan man overhovedet uddanne sig til at blive iværksætter og starte egen virksomhed? Det kan man faktisk godt, hvis man blot tager ét skridt af gangen.

Et godt første skridt er at lægge mærke til ting i egen hverdag, der ikke virker tilfredsstillende. Herefter kan man undersøge et givent problem nærmere og undersøge, om det også er et problem for andre. Er det tilfældet, vil det være relevant at udvikle en første prototype på en løsning og teste denne af i relevante brugeres hverdag. På den vis kan man meget vel – som med fritidsinteresser – tage udgangspunkt i egne erfaringer, når man vil lære at arbejde praktisk og målrettet med sine ideer.

Hos SUND Innovation Hub er der altid kaffe på kanden
I SUND Innovation Hub har vi naturligvis en køreplan for indsatsen, men tager hjertens gerne imod gode ideer og input. Har du eksempelvis en idé til noget, du vil gøre bedre inden for sundhedsområdet? Eller har du – studerende som ekstern samarbejdspartner – en udfordring, du søger løsning på, så kontakt os endelig. Vi har kaffe på kanden og åbent hus hver torsdag.

Mød SUND Innovation Hub
Martin B. Justesen, Hub Manager i SUND Innovation Hub
Open Hub – Åbent hus alle torsdage kl. 15-17
Henrik Pontoppidans Vej 4, 2. sal

Mail: martin.b.justesen@sund.ku.dk

Følg SUND Innovation Hub på Facebook.