IBM Health Corps – Humanitære projekter i tredjeverdenslande – Københavns Universitet

IE > Nyheder > IBM Health Corps – Hum...

29. juni 2017

IBM Health Corps – Humanitære projekter i tredjeverdenslande

I juni havde studenterorganisationen META på Panum fornøjelsen af at byde velkommen til et foredrag med Gert Laursen, Senior Management Consultent hos IBM, som sidste år var en del af IBM Health Corps, der sammen med hjælpeorganisationer løser store og små problemstillinger.

Holdet, som efter 3 uger i Washington, kunne offentliggøre ChemoQaunt. Gert Laursen ses på næsteøverste trin længst til venstre.

IBM Health Corps er et initiativ, som IBM har taget, da de er føler, at de har et socialt ansvar i verden. IBM Health Corps går sammen med andre hjælpeorganisationer og hjælper med at løse små og store problemstillinger såsom at optimere sundhedssystemer, fremme fysisk aktivitet og overskueliggøre behandlingerne af kræft.

Det var netop behandlingen af kræft i Afrika, som Gert Laursen dykkede ned i, da han sagde ja til at arbejde med IBM Health Corps. Projektet gik ud på at finde en løsning på den store dødelighed, der er på kræft i Afrika. I tredjeverdenslande bliver sygdommen sjældent opdaget, før det er for sent, og behandlingen til de patienter, man opdager, er ofte for dyr til, at regeringen vil investere i det.

Gert fik, sammen med et hold bestående af syv andre, 19 dage til at komme frem til en innovativ online platform, som skulle kunne give pålidelige kemoterapi-forudsigelser og bidrage til gennemsigtigheden af markedet samtidig med at øge overlevelsesraten. Programmet skulle vise, at der er kemoterapi til rådighed, som ikke er for dyrt for regeringerne og som ville kunne hjælpe mange mennesker med deres sygdom.

Sammen brugte holdet godt tre uger i Washington, og deres slutresultat endte med at blive netop en sådan platform, som endte ud i programmet ChemoQuant.

Projektet blev udført i samarbejde med American Canser Society (ACS) and the Clinton Foundation, og projektet kan siges at være ét af mange, som viser, at en forholdsvist simpelt softwareløsning kan redde liv.

Læs meget mere om projektet på IBM’s egen hjemmeside.