Iværksætteri er for alle - også for studerende – Københavns Universitet

IE > Nyheder > Iværksætteri er for alle

16. marts 2016

Iværksætteri er for alle - også for studerende

Iværksætteri

Det er ikke forbeholdt nogen særlig kreativ opfinderklasse. Iværksætteri er for alle og særligt studerende. Det oplevede en gruppe KU-studerende, da de var med KU’s Innovation Hub i London til en af verdens mest prestigefyldte konferencer inden for iværksætteri og teknologiinnovation.

Af Christina P. Christensen, forretningsudvikler, UCPH Innovation Hub

Det er i studietiden, det skal prøves af

Uanset om du har en velgennemtænkt iværksætteride eller kun er på idestadiet, så er det i studietiden, du bør give dig i kast med iværksætteri. Gennem de studerendes samtaler med nogle af verdens mest succesfulde iværksættere på konferencen kom det frem, at studietiden er den bedste tid til at realisere sin idé.

Hvorfor lige studietiden, tænker du måske? Fordi du som studerende er fri og uafhængig. Du har højst sandsynligt ikke et forpligtende ansvar i form af villa, volvo eller baby. Derudover har du igennem universitetet adgang til et bredspektret socialt netværk og masser af aktiviteter inden for iværksætteri og innovation.

Hvad kræver det af mig som studerende?

Det kræver, at du er åben og nysgerrig og har mod på at søge ud af forelæsningslokalet af og til for at opsøge nye kontakter og lære af dem. Men mest af alt kræver det, at du tør give slip på din perfektionisme. I praksis ses det nemlig at for at udvikle en idé, skal du være parat til at gå ud i verden og fortælle om den, også før den er tænkt til ende. Derfor er det afgørende at turde at give slip og vise fejl.

Nedenfor kan du læse mere om at være start-up-virksomhed, når studerende deler deres tanker og erfaringer fra TechCrunch-konferencen i London.

• Nogen gange lærer man ved at skippe undervisningen

Det var tandplejestuderende Alexias oplevelse af at være på TechCrunch.
  • Du skal kunne lide, hvad du laver

Det er Emil og Kristians råd, hvis du har en god ide, som du vil arbejde på.
  • Bløde humanister er lig med innovation

Det oplevede de tre etnologistuderende på konferencen, hvor de kom på arbejde.