KU på Innovationsrejse: Turen går til Sydkorea – Københavns Universitet

IE > Nyheder > KU på Innovationsrejse...

12. september 2016

KU på Innovationsrejse: Turen går til Sydkorea

Af Lisa Svane Baltzer Parsberg, kommunikationsmedarbejder, UCPH Innovation Hub

Københavns Universitet og Copenhagen Business School rejser sammen til Sydkorea på en uges ’IT Innovation Camp’ i uge 43. Med sig bringer UCHP Innovation Hub og Prodekan Erik Bisgaard Madsen fem studerende, der alle har en iværksætter i maven og er i færd med at udvikle hver deres app eller webplatform.

Rejsen til Sydkorea skal bringe Københavns Universitet, CBS og Yonsei Universitet i Seoul tættere på hinanden – og ikke mindst skabe mere værdi og bidrage til den innovationsrejse, som Københavns Universitet er stævnet ud på, fortæller Erik Bisgaard Madsen.

”Vi har valgt at tage fem studerende med på ’IT Innovation Camp’ i Sydkorea, hvor de får mulighed for at udvikle deres ideer i fællesskab med sydkoreanske studerende. Målet er at skabe relationer på tværs af kontinenter, der i fremtiden kan være værdifulde for de deltagende studerende og deres potentielle vækstvirksomheder – og i særdeleshed for Københavns Universitet som helhed. Turen til Sydkorea er på den måde en del af større rejse for Københavns Universitet,” udtaler Erik Bisgaard Madsen.

Under besøget i Sydkorea skal de fem udvalgte studerende arbejde med og udvikle deres ideer gennem en række workshops, hvor de vil blive sat sammen med sydkoreanske studerende. Sydkorea er hjemsted for nogle af verdens mest innovative Tech-virksomheder, og Yonsei Universitet blandt landets bedste uddannelsesinstitutioner.

Nye perspektiver og indgange til det asiatiske marked

En af de studerende fra UCPH Innovation Hub, der skal med til Sydkorea, er Philip Femø. Han er en af stifterne bag startup virksomheden Bundl, der er en platform for virksomheder indenfor tekstil-, møbel- og brugskunst. Bundl-platformen lader virksomheder måle, hvor godt deres samarbejdsfabrikker præsterer i forbindelse med produktion af bestilte varer.

”Jeg håber at møde nogle dygtige sparringspartnere - både i form af koreanske medstuderende men også i form af oplægsholdere og andre partnere på projektet. Sydkorea kan forhåbentligt vise sig at være indgangen til det asiatiske marked for vores platform, men først og fremmest håber jeg på en udvidelse af vores netværk,” forklarer Philip Femø om forventningerne til ’IT Innovation Camp’.

Philip regner også med, at de sydkoreanske studerende kan hjælpe Bundle videre ved at henvise dem til de rette interessenter i forhold til deres platform - og måske endda sætte dem i kontakt med nogle af dem.

”Derudover har de sydkoreanske studerende et anderledes forhold til teknologi, som måske kan give os nye perspektiver,” afslutter han.

Michael Sommer, der står bag onlineplatformen Akademio, deltager også i ’IT Innovation Camp’ i Sydkorea. Han er ved at udvikle en platform, der forbinder mennesker med know-how i form af et kursus, en workshop eller 1 til 1 undervisning med mennesker, der gerne vil lære noget nyt. At få indsigt i det seneste nye inden for udvikling af IT-platforme og specielt udvikling af apps er øverst på Michaels ønskeliste, for som han siger:

”Vi vil selvfølgelig gerne udvikle en innovativ og brugervenlig app, der kan forbedre vores koncept yderligere, og der håber jeg, at turen til Sydkorea vil give os et skub i den rigtige retning. Min forventning er, at de sydkoreanske studerende er godt inde i den rivende udvikling, der finder sted på disse områder, og håbet er, at vi også kan bidrage positivt til de projekter, som de arbejder med ud fra de erfaringer og den viden, vi ligger inde med.”

Akademio-holdet har sin daglige gang i UCPH Innovation Hub, som Michael Sommer anbefaler alle KU-studerende, der drømmer om at realisere et projekt, om at søge optagelse i.

”Hver gang jeg deler min idé, får jeg nye vinkler og input”

Harba er navnet på den platform og app, som Christian Elkrog Hansen har været med til at udvikle.

”Med Harba bringer vi friheden fra havet med ind i havnen. Det første vi gør for at give sejlerne og havnene mere frihed er at lade sejlerne betjene sig selv på mobilen. Det er således muligt for sejleren at reservere pladser, betale havnepenge og få information om og fra havnen på deres eget sprog,” forklarer Christian.

På nuværende tidspunkt har Harba opbygget partnerskaber med havne i Danmark, Tyskland, Polen og Litauen, og app’en er tilgængelig på dansk, norsk, tysk, engelsk og polsk. Christian Elkrog Hansen håber, at rejsen til Sydkorea kan give ham og holdet bag Harba viden og grobund for at komme ind på det asiatiske marked. Særligt Sydkorea og Japan udgør de mest spændende markeder i Asien i forhold til Harbas nuværende produkt, mener Christian.

”Hver gang jeg deler min idé, får jeg nye vinkler og input. Og hvis jeg deler dem med nogen fra en anden kultur, håber jeg på, at den vinkel kan afvige endnu mere fra de idéer, vi selv internt er i stand til at komme på,” lyder det håbefuldt fra ham.
Christian Elkrog Hansen har tidligere været med UCPH Innovation Hub på business tur til München, hvilket han beskriver som en fantastisk sjov og lærerig oplevelse.

”Den var både med til at styrke mit netværk og koncept betydeligt. Jeg kan helt klart anbefale den slags ture til alle, der så meget som overvejer at tage springet. Der var så meget positiv energi og kreativitet omkring turen, at man ikke kunne undgå at føle sig mere inspireret,” afslutter Christian.