Kursusforløb for undervisere i sundhedsinnovation og entreprenørskab – Københavns Universitet

IE > Nyheder > Kursusforløb for under...

29. november 2016

Kursusforløb for undervisere i sundhedsinnovation og entreprenørskab

I kurset arbejder du som underviser med en udfordring fra Københavns Kommune eller Region Hovedstaden samtidig med, at du tilegner dig viden om forskellige innovations- og entreprenørskabsmetoder, som fx facilitering og procesdesign.

Kurset er lavet i et samarbejde imellem KU, Metropol, CBS, DTU, Københavns Kommune og Region Hovedstaden og eksperter fra parterne vil gennem oplæg og workshops belyse forskellige aspekter af sundhedsinnovation og entreprenørskab.

Indhold på kursusforløbet

• Formidling af state-of-the-art innovations- og entreprenørskabsundervisning.
  • Oplæg fra undervisere, der har erfaring med innovations- og entreprenørskabsundervisning.
  • Workshopelementer, hvor forskellige undervisningsmetoder og øvelser – særligt egnet til innovations- og entreprenørskabsundervisning – afprøves i praksis, herunder fokus på at finde egen stil og format.
  • Udvikling af hele undervisningsforløb eller undervisningselementer til efterfølgende brug i konkret undervisning, herunder opstilling af læringsmål for de studerende og integration af sundhedsudfordringer.
  • Best practice for eksternt samarbejde i forhold til innovations- og entreprenørskabsundervisning.

Du kan se et program for kurset her.

Tag hele kurset eller deltag i et tema

• Tema 1: Innovation og entreprenørskab i undervisningen
    5. december kl. 9-12
    Hvordan indarbejdes I&E i undervisningen?
    Oplæg: Nina Riis, Innovations- og uddannelseskonsulent, Københavns Universitet, og efterfølgende workshop.

• Tema 2: Beskyttelse af rettigheder til opfindelser
    5. december kl. 13-16
    Hvordan formidles beskyttelse af rettigheder i undervisningen?
    Oplæg ved Claus Bøttcher, professor, Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet, og efterfølgende workshop.

• Tema 3: Forretningsdrevet innovation
    6. december kl. 9-12
    Hvordan formidles den merkantile tilgang til innovation i undervisning?
    Oplæg: Finn Valentin, professor og centerleder for Research Center on Biotech Business, CBS, og efterfølgende workshop.

• Tema 4: Forskning og designtænkning i undervisningen
    En gennemgang af en systematiseret tilgang til design af teknologiske artefakter
    Oplæg: Frank Ulrich, innovationskonsulent, post.doc, DTU Management Engineering, og efterfølgende workshop.

Her foregår kurset

Det foregår 5.-6. december, kl. 9-16 på Professionshøjskolen Metropol.

Tilmeld dig

Hør mere eller tilmeld dig ved at kontakte Werner Sperschneider, Innovationskonsulent, Metropol.

Forløbet er udviklet gennem Copenhagen Health Innovation, et partnerskab mellem CBS, DTU, KU, Metropol, Københavns Kommune og Region Hovedstaden, der fremmer sundhedsinnovation gennem uddannelse.
www.copenhagenhealthinnovation.dk