Ny leder af Science Innovation Hub: ”Alting starter med en drøm” – Københavns Universitet

IE > Nyheder > Ny leder af Science In...

03. juli 2017

Ny leder af Science Innovation Hub: ”Alting starter med en drøm”

At skabe den bedst mulige service og rammer for de studerende i SCIENCE Innovation Hub, få drømme gjort til virkelighed, koble forskning, undervisning og Hub-aktiviteter sammen, skabe partnerskaber og forbindelser til iværksætter-Danmark er øverst på den nye leder af SCIENCE Innovation Hub, Dorthe Lynnerups ”To do liste”.

Af Lisa Svane Baltzer Parsberg, kommunikationsmedarbejder, SCIENCE Innovation Hub.

Dorthe Lynnerup, leder af SCIENCE Innovation Hub.

Da Dorthe Lynnerup modtog et opkald fra ledelsen på SCIENCE med tilbuddet om at varetage ledelsen af SCIENCE Innovation Hub, sagde hun ja med det samme. Dorthe har nemlig altid brændt for at udvikle små og mellemstore virksomheder – og ikke mindst for at hjælpe mennesker med at få deres drømme til at gå i opfyldelse. For som Dorthe siger:

”Drømme er virkelig, virkelig vigtige. Alting starter med en drøm – og det er dén, der kan hjælpe mennesker gennem ild og vand. Det er drømmen, der får én til at gå den ekstra mil. Og det giver mig enormt meget energi at bidrage til at finde de vigtige stier, der skal få Utopia til at lykkes. Det komplicerede skal gøres simpelt, og jeg er god til at skære ind til og forfølge det vigtige. Det med at sætte ord på drømmene, skabe handleplaner og sætte tingene i gang.”

Blandt Dorthes egne drømme er at lave en ’Best SCIENCE Idea Competition’, så undervisere får et sted at sende deres innovative studerende og deres fantastiske ideer hen.

Partnerskaber og forbindelser til iværksætter-Danmark

At arbejde med innovation er ikke nyt for Dorthe Lynnerup, der gennem 5 år har arbejdet ved Agrotech/Teknologisk Institut, hvor hun har lavet mere end 70 Innovationstjek af små og mellemstore virksomheder inden for det naturvidenskabelige felt, arbejdet med procesoptimering, fastholdelse af arbejdskraft, salg, strategi, ledelse, optimering af arbejdsgange og processer, produktudvikling samt minimering af spild.

For Dorthe er det vigtigt at skabe partnerskaber og forbinde SCIENCE Innovation Hub eksternt til iværksætter-Danmark og internt forbinde hub-aktiviteter med undervisningen på Universitetet.

”Vi skal koble os på den udvikling og de netværk, der er helt fremme i skoene. Og vi skal koble vores grundforskning på Københavns Universitet sammen med de 22 innovationsnetværk og GTS Institutterne, så resultaterne kan blive brugt ude i virkeligheden. Ved at arbejde med de allerede eksisterende netværk får man fundraising-partnere serveret – de ønsker at være med,” lyder det begejstret fra Dorthe.

Selv har Dorthe læst Hortonomi eller i daglig tale havebrugsvidenskab ved Københavns Universitet. Hendes kendskab til Universitetet er i det hele taget stort, da hun tidligere i en periode på 10 år har været med til at starte bæredygtige koncepter som Skoletjenesten og gymnasiebesøgsordningen op.

Læs mere om SCIENCE Innovation Hub og de andre UCPH Innovation Hubs her.