PLAYGROUND - legepladsen for social innovation – Københavns Universitet

IE > Nyheder > PLAYGROUND - legeplads...

18. april 2017

PLAYGROUND - legepladsen for social innovation

I marts 2017 blev Egmont Kollegiet omdannet til en legeplads for bæredygtighed og social innovation. PLAYGROUND hed arrangementet, som blev stablet på benene af Danish Social Innovation Club (DANSIC) med midler fra bl.a. KU's I&E Studenterpulje.

Egmont Kollegiet summede en hel dag af nysgerrige mennesker med grønne hjerter, der bevægede sig rundt mellem forskellige verdener og blev oplyst om og inspireret til en mere bæredygtig hverdag.

DANSIC (en studenterdrevet frivilligorganisation som har til formål at udbrede social innovation og socialt entreprenørskab i Danmark) stod for PLAYGROUND, der, bygget op af forskellige verdener, udgjorde et univers, hvor man kunne opleve alt fra taler og debatter til workshops, showcases, kunst og bæredygtig mad.

Åbningstalen blev holdt af Martin Lidegaard, tidligere klimaminister og medstifter af Danmarks grønne tænketank CONCITO, mens bl.a. organisationen INDEX: Design to Improve Life i en workshop gav deltagerne redskaber til, hvordan de selv kan skabe innovative samfundsforbedrende løsninger.

Juiceflasker fra InsektKBH med femten fårekyllinger per flaske.

Flere allerede eksisterende bæredygtige tiltag lagde vejen forbi kollegiet for at inspirere deltagerne og give dem bud på, hvad man konkret kan gøre i kampen mod ressourcespild – herunder Beyond Coffee, som bruger gammel kaffegrums til at dyrke østershatte og InsektKBH, der laver juice med fårekyllinger i.

Lod virkeligheden danne rammerne

Det var ikke tilfældigt, at PLAYGROUND blev afholdt på Egmont Kollegiet. PLAYGROUND var nemlig startskuddet på den bevægelse, som DANSIC kalder for Reimagine Resources, og som skal skabe en bæredygtig udvikling blandt Danmarks kollegier. Kollegiet er et kerneeksempel på et stærkt fællesskab, og netop fællesskabet er nøgleordet i bevægelsen.

Bevægelsen Reimagine Resources har fokus på de stærke, lokale fællesskaber, for det er dér individet bliver til noget større end sig selv og kan præge udviklingen i en positiv retning. Og det er netop dét, Reimagine Resources skal – bevægelsen skal gøre op med den handlingslammelse, der opstår, når man som individ står over for en kompleks og grænseoverskridende samfundsudfordring, som fx dét, at vi forbruger mere, end kloden kan klare. De fleste ved, at kampen mod ressourceknaphed kan være svær at tage alene.

På PLAYGROUND slog DANSIC fast, at det er noget, vi kan overvinde, når vi står sammen.