Polit Case Competition 2017 – Københavns Universitet

IE > Nyheder > Polit Case Competition...

18. april 2017

Polit Case Competition 2017

I starten af 2017 kunne studerende fra KU søge midler gennem KU's I&E Studenterpulje til arrangementer, som afholdtes for deres medstuderende. Nedenfor kan du læse om eventet Polit Case Competition 2017, som bl.a. fik midler fra puljen.

Polit Case Competition blev afholdt for tredje gang i weekenden 1. og 2. april, hvor mere end 100 studerende fra økonomi og beslægtede fag prøvede kræfter med at løse en praktisk case med brug af teori fra studiet.

Arrangementet blev afholdt med organisationer og virksomheder, der beskæftiger økonomer for at forbedre forbindelsen mellem de studerende og arbejdslivet efter studiet.
Deltagerne i konkurrencen havde mulighed for at opnå detaljeret indsigt i forskellige industrier og karrieremuligheder.

De studerende blev udfordret på deres almindelige teoretiske tilgang ved en kompliceret problemstilling, der var udarbejdet specifikt til økonomistuderende af konsulenthuset McKinsey & Company.

Opgaven lød på at danne et overblik over det uigennemsigtige og indviklede pensionsmarked for derefter at komme med forslag til forbedringer til pensionsmarkedets struktur. Deltagerne havde blot otte timer om lørdagen til at løse casen og udarbejde en præsentation.

Efter at have arbejdet koncentreret hele lørdagen blev dagen afsluttet med en middag, hvor der var mulighed for at falde ned på jorden igen. De mest engagerede deltagere fortsatte dog med at øve deres præsentation i håbet om at komme i finalen næste dag.

Søndag morgen skulle løsningen præsenteres foran et professionelt dommerpanel bestående af økonomer fra McKinsey & Company, Skatteministeriet og Nykredit. Her fik deltagerne mulighed for at få feedback på deres løsninger og præsentationer.

De tre bedste hold fortsatte videre til finalerunden, hvor de i en fyldt forelæsningssal skulle præsentere foran dommerpanelet, de andre deltagere samt nysgerrige tilskuere.
På trods af en brav indsats fra to hold fra økonomi ved Københavns Universitet lykkedes det holdet, The Lasso Legends, bestående af Ask Heje, Nicolaj Mühlbach, Jacob Ramlov Jensen og Thor Snedker Brandt fra cand.oecon ved Aarhus Universitet at overbevise dommerpanelet om, at de havde den helt rigtige løsning. Det aarhusianske hold vandt ud over æren, 20.000 kr.

Polit Case Competition 2017 blev afholdt i samarbejde med McKinsey & Company, Nykredit, Skatteministeriet, Djøf og Mærsk. Derudover modtog arrangementet støtte fra Københavns Universitets Innovations og Entreprenørskabsstudenterpulje.