Polit Case Competition 2018 var en succes – Københavns Universitet

IE > Nyheder > Polit Case Competition...

12. april 2018

Polit Case Competition 2018 var en succes

For fjerde år i træk er Polit Case Competition blevet afholdt. 33 hold økonomistuderende skulle løse en case på otte timer, der omhandlede Haldor Topsøes forretningsmuligheder i Afrika. Det vindende hold blev Team Helmig.

Casen til dette års Polit Case Competition omhandlede virksomheden Haldor Topsøe A/S, som er en af Danmarks største industrivirksomheder og internationalt førende inden for procesteknologi og katalysatorer. Casen gik ud på at undersøge Haldor Topsøes forretningsmuligheder i Afrika. Deltagerne fik otte timer til at løse casen, der bestod af tre spørgsmål vedrørende henholdsvis udvælgelse af land, som Haldor Topsøe skulle gå ind i, finansieringsmuligheder og socioøkonomiske indvirkninger.

Mens lørdagen stod på caseløsning og middag, bød søndagen på præsentationer og finale. Alle deltagende hold skulle præsentere deres løsning foran et dommerpanel bestående af repræsentanter fra vores samarbejdspartnere. Dommerpanelet udvalgte de bedste tre løsninger, som igen skulle præsentere i en finale, hvor alle interesserede var velkomne.

Alle tre finalehold præsenterede en skarp analyse af casen og var enige om, at Ghana var det bedste land for Haldor Topsøe at opstarte forretning i. Dommerpanelet fremhævede det høje faglige niveau på tværs af deltagerne, men der var dog ét hold, som fremstod lidt bedre end de andre. Det var Team Helmig. Team Helmig bestod af Ebbe Faurschou (KU), Thor Snedker Brandt (AU), Thomas Gadegaard Saaby (AU) og Mads Elkjær Poulsen (AU).

PCC 2018 var støttet af Københavns Universitets pulje til studenterdrevne innovations- og entreprenørskabsaktiviteter.

Mere om arrangementet kan findes i Uniavisen.