Social innovation er vejen til et bæredygtigt samfund – Københavns Universitet

IE > Nyheder > Social innovation

26. juli 2016

Social innovation er vejen til et bæredygtigt samfund

Sådan lyder det fra Danish Social Innovation Club (DANSIC), studenterorganisationen der fokuserer på social innovation og socialt iværksætteri.

Innovation og Entreprenørskab på KU har i forbindelse med UCPH Innovation Day 2016, som finder sted den 13.oktober, spurgt nogle af vores engagerede studenterorganisationer, som fokuserer på innovation og iværksætteri, om, hvorfor innovation er vigtigt, og hvad de mener, det kan bidrage med til samfundet.

Nedenunder her kan du læse DANSICs svar:

"Vi bliver dagligt konfronteret med besparelser i den offentlige sektor, der kommer flere ældre og færre hænder på arbejdsmarkedet, middelklassen og forbruget i verden vokser og vi har brug for en mængde ressourcer, verden ikke har.

Alt dette skaber stadigt flere og flere huller i systemet, hvor mennesker, miljø og værdier falder ud. Derfor giver det anledning til at stille spørgsmålstegn ved den måde, vi opbygger vores samfund på i dag. Vi bliver nødt til at tænke anderledes!

I DANSIC tror vi på, at det kan lade sig gøre at skabe et bæredygtigt samfund. Et samfund, der rummer og værdsætter alle dets forskellige individer, hvor samfundet ikke er en belastning for miljøet, og hvor vi ikke ødelægger sammenhængskraften. Kort sagt, et samfund, der er socialt, miljømæssigt og økonomiske bæredygtigt. Det kræver et samarbejde på tværs af sektorer og et mod til at tænke nyt, hvis vi skal skabe bæredygtige løsninger på samfundets udfordringer - og dét er essensen af social innovation".

Du kan læse meget mere om DANSIC eller om UCPH Innovation Day og tilmelde dig.