Stærke relationer opbygges små steder – projektorienteret forløb i en startup – Københavns Universitet

IE > Nyheder > Stærke relationer opby...

12. juni 2017

Stærke relationer opbygges små steder – projektorienteret forløb i en startup

Lige nu er mange studerende i fuld sving med at lægge planer for efterårssemestret, og en del overvejer at gå i projektorienteret forløb. Ofte ser studerende mod store virksomheder og institutioner, og hvor de studerende ønsker at ’få en fod indenfor’. Men faktisk er der også rig mulighed for at få erfaring med innovation, iværksætteri, opbygge netværk og snuse til en bred pallette af arbejdsopgaver ved at gå i projektorienteret forløb i en startup-virksomhed. Og dem kan man sågar finde blandt sine medstuderende i vores UCPH Innovation Hubs.

Af Lisa Svane Baltzer Parsberg, kommunikationsmedarbejder, SCIENCE Innovation Hub.

En af de KU-baserede startup-virksomheder, der søger studerende til projektorienteret forløb lige nu, er Råhandel, der holder til ved SCIENCE Innovation Hub. Råhandel er en online markedsplads, hvor køkkenchefer og små føde- og drikkevareproducenter mødes – og Råhandel håndterer logistik og administration.

”Vi er åbne overfor alle, der interesserer sig for fødevarer og iværksætteri. Det vi har særligt brug for lige nu, er nogen, der er gode til at kommunikere og formidle mikroproducenternes historie og ideologien bag deres produktion. I forlængelse af det søger vi nogen, der kan formidle, hvordan fødevarernes produktionsmetode påvirker anvendelsen og smagen af fødevarerne,” fortæller Solveig Felbo, leder af Råhandel.

Visionen er at skabe et fødevaresystem, der promoverer og skaber grobund for flere bæredygtige fødevarer skabt under fair arbejdsbetingelser og i dialog mellem leverandør og aftager, forklarer Solveig. Som studerende i projektorienteret forløb i Råhandel kan man få erfaring med at små fødevareproducenter, og Solveig og teamet tilbyder fællesskab, oplæring, udfordringer, indflydelse og medbestemmelse.

Fedt at mærke energien i en startup

For tiden er performance designer Nikoline Frostholm i projektorienteret forløb i Råhandel. Hun er begejstret for at være en del af startup-virksomheden og muligheden for at støtte op om et projekt, som hun tror på.

”Det er fedt at mærke energien i en startup. Alting går lidt hurtigere, og man er med til at udvikle på både arbejdsgange og produkt. Ikke at man nødvendigvis er med til at tage beslutningerne, men man får lov til at komme tæt på den proces,” siger Nikoline Frostholm og uddyber:

”Der opbygges stærke relationer på små steder – det er det, som startups virkelig kan. Der er få mennesker i virksomheden, og alt er nyt. Det skaber et tæt samarbejde og stærke relationer.”

Solveig Felbo har selv erfaring fra en anden startup-virksomhed, og det har virkelig været guld værd at have iværksættererfaring:

”Og det er netop dét, man som studerende kan få. Man kan prøve iværksætteri af, men uden at lægge hånden på kogepladen selv.”

Gang i gryderne

Råhandels platform lancerer i juni, så lige nu er teamet ved at arrangere et opstartsarrangement for de mikroproducenter, der er en del af Råhandel, teste logistikken og arbejde på vejledninger til bedst at beskrive sin vare og sin produktion. Så der er mange bolde i luften og rigeligt med spændende opgaver at tage fat på.

”Kommunikationen af smag og fødevarernes historie er essentiel for at kunne sælge mikroproducenternes varer. De er dyrere at købe – så hvorfor skal man netop vælge dem? Det er vigtigt for os at hjælpe mikroproducenterne med at få kommunikeret deres produkter ud til restaurantcheferne og i sidste ende ud til kunderne,” forklarer Solveig.

Råhandel søger studerende til projektorienteret forløb til:

• Sociale medier og anden marketing
  • Fødelovgivning mbp. at der udvides til handel med animalske produkter
  • Hjælpe mikroproducenterne med at kommunikere deres historie og varernes kvalitet
  • Visuel kommunikation af Råhandel, producenterne og produkterne – foto, billedredigering og video
  • Fundraisingansøgninger
  • Databearbejdning af handelsdata
  • Ad hoc-opgaver – hvis du har lyst til at være med, finder vi en opgave, som passer til dine evner og dit studie

Kontakt Solveig Felbo hvis du er interesseret i at blive en del af Råhandel eller Dorthe M. Lynnerup, leder af SCIENCE Innovation Hub, hvis du er interesseret i at høre mere om mulighederne for at komme i projektorienteret forløb i andre startups eller ønsker at gå i projektorienteret forløb i din egen startup-virksomhed.