Statsminister gæstede danske startups i Sydkorea – Københavns Universitet

IE > Nyheder > Statsminister gæstede ...

26. oktober 2016

Statsminister gæstede danske startups i Sydkorea

Iværksætteri

Statsminister Lars Løkke Rasmussen mødtes med danske studerende fra Københavns Universitet og CBS, da han var på officielt besøg i Sydkorea. Et af de helt store emner på turen var den sydkoreanske startup-scene og de tiltag, som den sydkoreanske regering har sat i søen for at forbedre vilkårene for nystartede virksomheder – ikke mindst for studerende iværksættere.

Af
Lisa Svane Baltzer Parsberg, kommunikationsansvarlig, Innovation HUB & Climate-KIC,  Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen sammen med danske og sydkoreanske studerende.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen gæstede Student Entrepreneurship Seminar i forbindelse med overrækkelsen af sin æresdoktorgrad på Yonsei Universitet i Sydkorea.

Her pitchede det danske startup Bundle og sydkoreanske Nara Space Technology deres ideer, og statsministeren holdt et oplæg for de studerende. Efterfølgende talte han med de studerende om deres startups.

Under rejsen til Sydkorea har de studerende, der deltager i Student Entrepreneurship Seminar, sparret med koreanske studerende, mødt koreanske stakeholders, forretningsfolk og professorer. De danske og koreanske startups har hjulpet hinanden med at udvikle ideer og tilpasse koncepter til henholdsvis det asiatiske og det europæiske marked. Og så er der blevet udvekslet kulturel indsigt mellem de to lande, skabt mulige fremtidige forretningsforbindelser og - ikke mindst – etableret personlige kontakter og netværk mellem parterne.

Rejsen til Sydkorea er arrangeret af Københavns Universitet, UCPH Innovation Hub, CBS, Yonsei Universitet, YES Foundation og den danske ambassade i Sydkorea.

Park Geun-hye er navnet på den nuværende præsident, og hun har ”creative economy” øverst på sin dagsorden.

- Vores præsident er meget optaget af ‘creative economy’ – altså at vi skal være med til at skabe eller kreere økonomien. Derfor er der stor opmærksomhed på startup virksomheder fra regeringen, store sydkoreanske virksomheder som Samsung og Hyundai og ikke mindst fra studerende og unge mennesker, der er interesseret i at starte deres egen virksomhed, forklarer direktør for Yonsei Enterprise Foundation, Hong-Gyoo Sohn.

YES Foundation er et kombineret kontorfællesskab og inkubator, lokaliseret på Yonsei Universitet og rummer en lang række sydkoreanske startup virksomheder. Lige nu er der ca. 50 startup virksomheder tilknyttet YES Foundation, hvoraf 10 er studenterbaserede startups, der bruger faciliteterne gratis.

Udover kontorfællesskabet ved Yonsei Universitet har YES Foundation lignende faciliteter flere steder i Seoul og i store byer andre steder i verden med blomstrende startup scener.

Forretning er i centrum

I Sydkorea har man fra regeringens side besluttet, at studerende kan pause deres studier i op til to år, hvis de er i gang med at starte deres egen virksomhed op. Derudover er der øget fokus på at skaffe investeringer til startup kontorfællesskaber. Og på universiteterne oprettes der kurser med fokus på innovation, entreprenørskab og udvikling af ny teknologi. På samme tid undersøger man fra politisk side, hvordan man kan tiltrække udenlandske startups til Sydkorea.

Udenlandske startups velkomne

Rehoboth er et delvist regeringsfinansieret projekt, der har til formål at skabe et community og kontorfællesskab for udenlandske earlystage startups (1-3 år), der ønsker at komme til Sydkorea. Rehoboth hjælper udenlandske startups i gang, sætter dem i forbindelse med de rette netværk og kan fx finde engelsktalende kontakter, hvilket kan være udfordrende for nyligt ankomne. Udover at tilbyde de udenlandske startups hjælp modtager startup virksomhederne 10.000 dollars i funding og mulighed for at deltage i sponsorerede ture til udlandet. Projektet er relativt nystartet, og indtil videre har rekrutteringen foregået gennem Younoodle.