Støtte til startups med løsninger på klimaudfordringer – Københavns Universitet

IE > Nyheder > Støtte til startups

05. februar 2016

Støtte til startups med løsninger på klimaudfordringer

Climate-KIC

Det EU-støttede netværk Climate-KIC tilbyder i år støtte til fire nye temaer inden for grøn omstilling og cirkulær økonomi.

Af Anne-Marie Damgaard, Climate-KIC Nordic

Climate-KIC er et EU-støttet netværk, der arbejder for at skabe markedsmuligheder for små virksomheder og startups, der arbejder med løsninger på klimaudfordringerne. Climate-KIC tildeler i 2016 støtte til start-ups og virksomheder inden for fire nye temaområder:

• Sustainable Production Systems
  • Sustainable Land Use
  • Urban Transition
  • Decision, Metrics and Finance.

De nye temaer har fokus på at understøtte opbygningen af en cirkulær økonomi med fokus på at ændre især byernes forbrugsmønstre i alt fra bygninger, transport og energisystemer. Ved at sikre bedre data for klimaforandringernes effekter er formålet også at skabe en mere præcis basis for at sikre investeringer i klimapolitiske tiltag.

Tag på sommerskole om klimainnovation eller ph.d.-sommerskole

Også inden for uddannelse fortsætter Climate-KIC sine internationale klimaaktiviteter primært rettet mod de studerende. Den internationale 5-ugers sommerskole om klimainnovation, The Journey, holdes i 2016 i Lund og Trondheim i henholdsvis juli og august. Der er ansøgningsfrist den 1. marts for studerende, der ikke er en del af Climate-KIC’s label program. Derudover er der igen i år en 3-ugers Global edition med ansøgningsfrist d. 21. marts.

I slutningen af august planlægges der en to ugers ph.d.-sommerskole om bæredygtig produktion og cirkulær økonomi på Chalmers Universitet i Gøteborg.

Har du ideer til at løse klimarelaterede udfordringer?

Climate-KIC arrangerer i samarbejde med Vejle by og Vejle Brand en 24-timers Climathon med fokus på at finde løsninger på byens udfordringer med klimarelaterede oversvømmelser den 17. marts.

Få mere at vide

Information om temaer og ansøgningsfrister på www.climate-kic.org
Kontakt Sara M. Mørch, KIC Koordinator på KU på sara.morch@science.ku.dk

Climate-KIC Nordic

Climate-KIC samarbejder i Danmark bl.a. med Københavns Universitet, DTU, Grundfos, Velux, Københavns Kommune, COWI, Novozymes og Rockwool. Climate-KICs nordiske kontor ligger på DTU.