To startups fra KU i prestigefuldt acceleratorprogram – Københavns Universitet

IE > Nyheder > To startups fra KU i p...

22. marts 2017

To startups fra KU i prestigefuldt acceleratorprogram

Nordic Moss og Rainflower er navnene på de to grønne startups fra Københavns Universitet, der er sluppet gennem nåleøjet til Climate-KIC pre-acceleratorprogrammet Greenhouse. Pre-acceleratorprogrammet hjælper earlystage cleantech startups med kommercialisering og vækst.

Af Lisa Svane Baltzer Parsberg, kommunikationsmedarbejder, SCIENCE Hub

At blive en del af Greenhouse pre-acceleratorprogrammet betyder meget for Marco Carreira Silva og hans startup, Rainflower, der er i gang med at udvikle en helt ny type regnvandsopsamler. Ideen er, at man ved kraftige regnvejr og skybrud skal kunne skyde Rainflower op af jorden, hvorefter den udfoldes som en stor blomst til opsamling af vandmasserne. Mellem uvejr opbevares Rainflower under jorden, og pladsen over kan bruges til rekreative formål. Marco søgte om optagelse i Greenhouse, da deltagelse heri potentielt kan styrke hans grønne forretningskoncept.

”Gennem coaching, netværk, træning og finansiering får jeg den nødvendige tyngde til at validere og teste min idé. At komme med i Greenhouse-programmet giver mig adgang til Climate-KIC’s entreprenante verden. Det betyder mere motivation, engagement og læring,” fortæller Marco Carreira Silva, Founder i Rainflower og Climate Change studerende ved Københavns Universitet.

Marco har tidligere deltaget i andre Climate-KIC-aktiviteter, og han pointerer også, at klimanetværket er kendt blandt mange klimaprofessionelle, så at han er kommet med i pre-acceleratorprogrammet blåstempler hans startup og giver ham øget troværdighed blandt hans fremtidige kunder og samarbejdspartnere. Udover Greenhouse programmet er Marco Carreira Silva også en del af SCIENCE Hub, hvor han som studerende på KU bl.a. har mulighed for at få professionel coaching, sparring med andre studerende-iværksættere og gratis kontorplads.

Københavns Universitet er partner i klimanetværket Climate-KIC [Climate Knowledge & Innovation Community], der arbejder for at skabe sammenhæng mellem private, offentlige og akademiske initiativer på klimaområdet. Målet er at opnå løsninger på miljømæssige udfordringer gennem samarbejde på tværs – mens bl.a. grønne startups som Nordic Moss og Rainflower hjælpes i gang.

Bæredygtig kunst og vertikale haver

For Eszter Mihály er Climate-KIC heller ikke et nyt bekendtskab. Hun deltog i en global Climate-KIC-sommerskole, The Journey, i 2015. Og det er her grundstenene til hendes startup, Nordic Moss, blev lagt. Ideen er at skabe bæredygtig kunst gennem vertikale moshaver. Moshaverne kan pryde kontorer rundt om i verden og bidrage til at brande virksomheder grønt.


”Vertikale haver er ved at blive mere populære, og vi har fundet en måde at skabe den bæredygtige kunst på hurtigere og nemmere end den typiske vertikale have, som man kan finde i dag. Vi kan skabe mos-kunst på en måned, hvorimod de fleste vertikale haver i dag tager omkring et år at dyrke,” forklarer Eszter Mihály, Co-Founder i Nordic Moss og studerende på Københavns Universitet.

Konceptet udviklede hun sammen med 5 andre internationale studerende, da hun deltog i The Journey, men det oprindelige team er blevet udskiftet med nye ansigter, da det blev for svært at holde sammen og udvikle ideen videre på tværs af kontinenter og tidsforskelle med medlemmer fra Kina, Ungarn, Indien, Iran og Holland. Så nu har Eszter fundet sammen med 6 internationale studerende, men som alle er bosiddende i Danmark. 

”Det gør det langt nemmere at arbejde sammen,” siger Eszter Mihály og fortsætter: 

”Vi er rigtig glade for at være kommet med i Greenhouse-programmet. Vi skal i gang med at lave et pilotprojekt, vores prototype, finde partnere og promovere vores idé. Og alt det kan Climate-KIC hjælpe os med.”

Gennem Climate-KIC’s arbejde med at skabe sammenhæng mellem grønne forretningsideer, startup-virksomheder, den akademiske verden samt både den offentlige og private sektor er forhåbningerne, at der i processen skabes nye produkter, services og jobs i Europa, som kan sætte et globalt grønt fodaftryk på klimaforandringerne.