Tilbageblik på Uddannelsesmødet 2015 – Københavns Universitet

IE > Nyheder > Tilbageblik på Uddanne...

23. april 2015

Tilbageblik på Uddannelsesmødet 2015

Hvert år afholder uddannelsesministeren en konference for landets rektorer og bestyrelsesformænd på alle de videregående uddannelser, samt fagforeninger, a-kasser og andre interessenter med det formål at drøfte udviklingen i uddannelsessektoren med udgangspunkt i en aktuel politisk dagsorden. I år var temaet for Uddannelsesmødet 2015 kvalitet i de videregående uddannelser.

Kobling af praktik og innovationsfag sikrer gennemførsel

Innovationskonsulent Bjarke Rubow deltog i fredagens paneldebat, hvor omdrejningspunktet var matchet mellem stærkere praksiskobling og bedre optag. Debatten handlede om praktik, projektorienterede forløb, optag og erhvervsparathed. Bjarke Rubows oplæg omhandlede det arbejde, der i øjeblikket iværksættes på KU, hvor man kobler praktikforløb med innovationsfag, så de studerende har muligheden for at tage 15 ECTS point i praktik og 15 ECTS point på et innovationsfag, hvor de to forløb spiller sammen. Udfordringen i dag er, at mange studerende kun tager 15 ECTS point per semester, når de er i praktik. Deltagelsen i disse forløb vil betyde, at man sikrer at de studerende gennemfører 30 ECTS på et semester.

"Ved at lægge et innovationsfag samtidig med et praktikforløb imødekommer man nogle udfordringer og skaber ny værdi. De studerende får masser af praksiserfaring fra studiejobs, frivilligt arbejde og praktik. Dette forløb sikrer koblingen mellem den studerendes akademiske faglighed og praksiserfaringen fra praktikstedet. Samtidig fastholdes den studerende på universitetet.

Bjarke Rubow

Mere om projektorienterede forløb

Hvis du ønsker at vide mere om integration af innovation og entreprenørskab i de projektorienterede forløb (tidligere kaldet praktikforløb) kan du læse denne POF koceptbeskrivelse. Du kan også kontakte en af KU’s innovationskonsulenter i de pædagogiske enheder og få inspiration til, hvordan man kan bruge I&E pædagogikken i din specifikke undervisningskontekst.

Uddannelsesmøde 2015 blev afholdt torsdag den 9. og fredag den 10. april 2015 på Hotel Koldingfjord.

Læs om Uddannelsesmødet 2015.

Du kan også læse et udvalg af de mange tweets fra dagene på #uddmoede.

Vil du følge med i hvad Bjarke Rubow tweeter om, så følg ham @bjarkerubow.