Følg med Peter til World Science Conference Israel – Københavns Universitet

13. august 2015

Følg med Peter til World Science Conference Israel

DEN STØRSTE NOGENSINDE

I næste uge lyder startskuddet for World Science Conference Israel, hvor 400 specielt udvalgte deltagere heriblandt Nobelprismodtagere, forskere og studerende fra over 70 lande samles i Jerusalem. Konferencen løber over fem intensive dage fra den 15. til 20. august 2015. Ifølge arrangørerne vil det være den største konference af sin art nogensinde i verden.

En dag i innovationens tegn

WSCI 2015 er en verdensomspændende konference, hvis mål er at bringe akademikere og lovende unge talenter fra hele verden til Israel og præsentere dem for forskning i verdensklasse, etablere nye netværk og se på hvad den nyeste forskning bruges til. WSCI vil også give de studerende en direkte oplevelse af den israelske innovationsånd: hvor grundforskning og anvendt videnskab skal generere banebrydende teknologier og et nyt pust til den videnskabelige tænkning. Som noget helt unikt for denne type konference er der afsat en hel dag (tirsdag) til Innovation og Iværksætteri.

Fra København til Israel

Peter Ottesen, daglig leder af UCPH Innovation HUB, rejser til Jerusalem med fem skarpe science-studerende, der kommer fra biokemi, bioteknologi, husdyrvidenskab, nanoscience og bioteknologi. Under konferencen vil de bl.a. deltage i foredrag, workshops og møde et par nobelprismodtagere, samt andre førende forskere fra hele verden. De vil også have en unik mulighed for at møde nogle af de skarpeste science-studerende fra fem kontinenter, der måske vil udgøre den næste generation af førende forskere.

Møder med nobelprismodtagere på programmet

Under konferencen er der blandt andet planlagt personlige møder med Ada E. Yonath og Aaron Ciechanover. Ada E. Yonath har modtaget en lang række priser, blandt andet Nobelprisen i kemi i 2009 og er kendt for hendes pionerforskning inden for krystallografi (studiet at den atomare opbygning af stoffer i fast fase). Aaron Ciechanover, der vandt Nobelprisen i kemi i 2004, skal også mødes med vores udsendte fra Københavns Universitet. Aaron Ciechanover er kendt for hans udforskning af cellens nedbrydning af protein - en opdagelse, der har åbnet op for udviklingen af medicin mod alvorlige sygdomme.

Fotoreportage: Følg med på Instagram

Peter overtager vores Instagram-profil næste uge, hvor han vil poste billeder fra Jerusalem og fortælle om sine oplevelser under WSCI-2015. Følg med på vores instagramprofil @ucphinnovationhub

Jerusalem

Foto: Wikimedia Commons