Din idé kan hjælpe verden

Du behøver ikke at vente til du er færdiguddannet med at starte egen virksomhed.

Dit liv som iværksætter kan starte allerede nu i UCPH Innovation Hubs, hvor du kan udvikle din idé til at blive en flyveklar virksomhed. Her kan du få feedback, sparring og en gratis kontorplads.

Har du ikke mod på at starte egen virksomhed, kan du stadig få innovation og entreprenørskab under neglene gennem projektorienterede forløb i andres startups.

Se her, hvilke problemer andre KU-studerende har været med til at løse gennem iværksætteri:

VIOBAC mindsker risikoen for urinvejsinfektioner

VIOBAC udvikler medicinsk udstyr, som forebygger urinvejsinfektioner blandt patienter med blærekateter ved hjælp af desinficerende, ultraviolet lys (UV-C lys). Lyset kan dræbe hele 99,99 procent af de bakterier, som findes på blærekateterne. For patienterne betyder det mindre ubehag, kortere indlæggelsestid – og bedre chancer for at overleve.

VIOBAC blev stiftet af Kasper Køppen og Mads Ørbæk Andersen, mens de læste medicin på KU.

Zymoscope hjælper bryggerier med bæredygtig kvalitetskontrol

Zymoscope bruger ny sensorteknologi til kvalitetskontrol af øl. Det gør det muligt for bryggerne at tjekke gæringsprocessen løbende gennem en app i stedet for gennem prøveudtag. Bryggerne kan derfor hurtigt skride ind og redde et batch, hvis det ikke gærer ordentligt. Det mindsker spild, sænker vandforbruget og gør produktionen billigere, så selv bryggerier med lavt budget kan komme til at se deres øl på butikkernes hylder.

Stifterne bag Zymoscope er Mads Andersen, som har læst Nanoscience på KU, og Petros Venetopoulos, som har læst Forretningsadministration og Bioentreprenørskab på CBS.

Jordnær Creative kæmper for klimahandling i film- og TV-industrien

Jordnær Creative rådgiver folk i film- og TV-industrien om at sætte færre beskidte CO2-aftryk og om at bruge verdensmålene aktivt. For eksempel gennem solidariske partnerskaber, ved at bruge genanvendelig service og ved at afskaffe farligt affald såsom batterier korrekt. De bæredygtige løsninger er ofte lige til højrebenet, og Jordnær Creative er eksperter i at få øje på dem.

Jordnær Creative er stiftet af Josephine Madsen og Anne Ahn Lund, som begge har læst Film- og Medievidenskabsstuderende på KU.

LegalHero gør det let at få rådgivning fra juridiske eksperter

LegalHero er en digital platform, der gør det nemt for både private samt små- og mellemstore virksomheder at finde en ekspert inden for et væld af juridiske områder og nicher. Men ikke nok med, at juristerne kun er et par klik væk på LegalHeros hjemmeside. De kan også tilbyde deres rådgivning billigere, fordi de sparer penge på administration og kontorer.

Stifterne bag LegalHero er Kristian Anker og Oscar Almstup, som begge har læst jura på Københavns Universitet.

Novipel hjælper kvinder med inkontinens sammen med Lea fra antropologi. Hun tager de samtaler, der kræver særlig omtanke

Novipel arbejder med at forebygge og behandle inkontinens hos kvinder. Men deres arbejde ville falde til jorden, hvis det ikke var koblet til, hvordan kvinderne tænker, føler og handler. Hvad har de brug for? Er inkontinens tabu? Hvordan påvirker inkontinens deres hverdag?

Alt det havde Novipel brug for at vide. Derfor tilbød de Lea, som læser antropologi på KU, at være i et projektorienteret forløb hos dem for at undersøge kvinders motivation og modstand i forhold til deres produkt. Det var ren winwin: Novipel fik indsigt i deres målgruppe, og Lea fik testet sin faglighed.