Bæredygtighed og penge

Forestil dig at være herre over, hvad dine penge er investeret i: Så kunne du undgå ufrivilligt at støtte udvinding af fossile brændstoffer, våbenindustrien, boligbobler og aktiespekulation og i stedet sikre, at dine penge bidrager til den grønne omstilling.

Kom til SIMA’s arrangement tirsdag den 29. oktober på Center for Sundhed og Samfund (CSS), Københavns Universitet, hvor MatterPension og Gode Penge kommer med hvert deres bud på, hvordan du tager magten tilbage over dine penge.

17.20: Introduktion v. Cathrine Gyldensted
17.30: Oplæg v. MatterPension
18.10: Pause med kaffe og kage
18.20: Oplæg v. Gode Penge

- Cathrine Gyldensted har tidligere arbejdet for DR og Radio24syv og er i dag international foregangskvinde inden for løsningsorienteret journalistisk. I en miniserie på Zetland går hun på opdagelse i sin egen pension med målet om at vække et slumrende bjerg af penge og gøre dem grønne (https://www.zetland.dk/historie/sOJv6Xyk-aerj5nrq-a1ef0).

- MatterPension er et dansk firma, som i samarbejde med pensionsselskaberne Skandia og AP. Pension udbyder et alternativ til en traditionel pensionsopsparing. MatterPension sikrer, at deres kunders penge ikke investeres i fossile brændstoffer, men i stedet ender hos selskaber, der arbejder for en bæredygtig fremtid.

- Gode Penge er en almennyttig forening, som er en del af International Movement for Monetary Reform. De arbejder på at demokratisere og reformere pengesystemet for at skabe mere økonomisk stabilitet, iværksætteri og social bæredygtighed.

Arrangementet er gratis og åbent for alle. Pladserne fordeles efter først-til-mølle-princippet, så kom gerne i god tid.

SIMA er en tværfaglig studenterforening på CSS, der arbejder for at sætte mere fokus på klimakrisen set fra et samfundsvidenskabeligt perspektiv. Efter arrangementet kan interesserede høre mere om SIMA’s arbejde og muligheden for at være med.

__________________________________________________________________

Del meget gerne begivenheden, tag en ven i hånden og bliv klogere på, hvordan dine (få) penge kan spille en rolle i den grønne omstilling.