17. december 2019

Studerende løser fremtidens sundhedsudfordringer

Det var et brag af en finale i Mærsktårnet, hvor 7 teams af studerende præsenterede deres idéer til, hvordan vi håndterer de store udfordringer i sundhedssektoren. Næste forløb med Health Innovators starter til foråret. 

Der var nerver på til finalen den 12. december, da Health Innovators' 7 teams af studerende fra KU, DTU og KP skulle vise frugten af 10 ugers intens arbejde med at udvikle idéer til at håndtere de store udfordringer i sundhedssektoren. 

Efter finalen blev der debatteret om idéerne med feedbackpanel og publikum

De har været en del af Health Innovators – et inkubatorforløb for studerende, der arbejder på en god idé til at løse en sundhedsudfordring. Igennem de sidste 10 uger har de fået indsigt i, hvordan nye idéer i sundhedssektoren kan realiseres og lært nye metoder til fx prototyper og brugertest. Undervejs har de også fået både rådgivning, sparring og lært præsentationsteknikker, så de kan formidle deres produkter til kunder og patienter.

Fra bedre søvn til sundt tyggegummi

Dette års idéer spændte bredt fra tyggegummi til sundere tænder, AI til knæscanninger, nye teknologier til urinprøver hos børn, forbedring af psykiatriske patienters søvn og meget mere.

Fælles for alle idéer var, at de studerende formåede at skabe nye veje til både øget velfærd og bedre arbejdsgange i sundhedssektoren. De to farmacistuderende, Zeinab Abouseblan og Huda Al-Hariri, vandt med startup-idéen MïMM aftenens publikumspris med deres minimalistiske idé, som skaber bæredygtige og sundhedsfremmende hudpleje.

De to farmacistuderende, Zeinab Abouseblan og Huda Al-Hariri, vandt med startup-idéen MïMM aftenens publikumspris med deres minimalistiske idé, som skaber bæredygtige og sundhedsfremmende hudpleje.

Alle teams præsenterede deres unikke idéer med et stort personligt engagement og med potentiale for at skabe mærkbare forbedringer i sundhedssektoren, hvilket tydeligt kunne ses hos både publikum og et opvakt feedbackpanel med repræsentanter for Fonden for Entreprenørskab, Bioinnovation Institute og EIT Health.

Bliv del af Health Innovators 2020

Hvis du har lyst til at blive en del af Health Innovators, så er ansøgningen til næste hold i foråret 2020 åben nu. Studerende fra hele KU med en idé til at gøre noget bedre inden for sundhed er velkomne til at søge ind.

Idéerne kan handle om alt fra nye teknologiske løsninger, forbedring af arbejdsgange, formidling og meget mere – det eneste krav er, at man skal have et team, engagement og lyst til at lære og kaste tid og kræfter i idéudviklingen.

Læs mere og søg ind inden 2. februar på www.healthinnovators.dk

Alle 7 teams fra dette efterårs Health Innovators 

Emner