11. juni 2019

Klimakrisen skaber behov for nye økonomiske teorier

debatarrangement

Økonomiske teorier bør ikke kun tænke på nytten for mennesker, men har også et ansvar for miljøet og klimaet. Det var overskriften på et debatarrangement, der var arrangeret af studerende.

Aftenens overskrift var ’Environmental vs. Ecological Economy: Saving Our Environment’ og over 200 deltagere var mødt op for at høre en kritisk diskussion af den økonomiske videnskabs rolle i relation til miljø- og klimaspørgmsmål. Hvor mainstream økonomi har fokus på den maksimering af nytte for mennesker, har to nye økonomiske teorier fokus på at regne vores aftryk på klima og miljøet ind i den økonomiske beregning.

Læs hele artiklen om debatarrangementet i Uniavisen.

Debatarrangementet tiltrak fuldt hus med over 200 deltagere. Folk sad på trapperne og stod langs bagvæggen for at få plads. 

Studenterne bag debatarrangementet

Arrangementet, som var stablet på benene af studerende fra Rethinking Economics og Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi (IFRO) på KU, tog udgangspunkt i en kritisk tilgang til økonomi og økonomiens rolle i samfundet, især med fokus på klima og miljø.

De studerende fra Rethinking Economics havde fået penge fra I&E Studenterpuljen til arrangementet. Alle studerende kan søge støtte til aktiviteter, der har fokus på, hvordan studerende kan bruge deres faglighed i praksis til at engagere sig i det omkringliggende samfund. Det kan eksempelvis være ved at løse udfordringer i samfundet og ved at arbejde med, hvordan viden fra universitetet kan bidrage til samfundsudviklingen.

Læs mere om I&E Studenterpuljen her.