20. maj 2020

KU-startup Pleaz oplever fremgang under corona med aktive pauser til hjemmekontoret

Pleaz er grundlagt af Matias Welsien Thomasen, Micki Kold Nagel og Pernille Feld Snitkjær
Pleaz er grundlagt af Matias Welsien Thomasen, Micki Kold Nagel og Pernille Feld Snitkjær

Virksomheden Pleaz er knap nok et halvt år gammel, men har allerede både Néstle og L’Oréal som kunder til deres digitale platform. Corona, der først var en forhindring, blev i stedet nøglen til succes for startuppen, der hjælper medarbejdere med at holde aktive pauser både sammen og hver for sig.

Coronakrisen sætter stadig dybe spor i dansk erhvervsliv, men midt i det hele findes der en solstrålehistorie om iværksætteri og innovation. I en tid hvor mange virksomheder kæmper for overlevelse, har KU-startuppen Pleaz i stedet oplevet succes og fremgang de sidste to måneder. 

Under coronakrisen har de fået både store multinationale virksomheder som L’Oréal og danske virksomheder som BankData og Vertica som kunder til deres digitale platform, hvor målet er at få medarbejdere til at være aktive i løbet af arbejdsdagen.

Holdet bag Pleaz består af Matias og Pernille, nuværende og tidligere idrætsstuderende fra KU og Micki, der er uddannet fra CBS. Den tværfaglighed fungerer godt i teamet, fortæller Matias:

”Pernille og jeg bruger vores supplerende viden om bevægelse, mens Micki har stor forståelse for virksomhedsøkonomi og salg. Dét samarbejde fungerer rigtig godt, fordi vi kan supplere hinandens viden og fagligheder.”

Et eksempel på en "pleazer", hvor du får strukket ryggen. Se flere videoer på Pleaz' hjemmeside.

En ”pleazer” til dit virtuelle teammøde

Pleaz handler grundlæggede om, hvor vigtigt det er at bruge kroppen til at skabe en varieret hverdag. Ifølge WHO er inaktivitet den 4. mest bidragende faktor til livstilssygdomme og død på verdensplads - på lige fod med terror, sygdomme og pandemier. Som idrætsstuderende resonerede det med, hvad Matias lærte på studiet:

Vi ved, og kan se, at aktive pauser skaber energi, glæde, smil og overskud hos medarbejderne - det har vi faktisk alle sammen brug for.

Matias Welsien Thomasen, Pleaz

”Jeg ved, hvor vigtig bevægelse er for både krop og sind. Der er et stigende problem med stillesiddende timer foran computer både for studerende og medarbejdere. Vores filosofi er derfor at gøre det nemt at aktivere sin krop og blive inspireret til at holde små aktive pauser i løbet af dagen alene eller sammen med andre. Vi kalder det at lave en ’pleazer’.”

En ’pleazer’ kan være alt fra strækøvelser, mindfulness eller sjove teamwork-øvelser, hvor man bliver udfordret kognitivt og fysisk. Der er videoguides til alle øvelser, som varierer fra 2 til 10 minutter, og kan derfor let integreres som en kort pause midt i et møde.

”Vi ved, og kan se, at sådanne aktive pauser skaber energi, glæde, smil og overskud hos medarbejderne – og det har de brug for. Det har vi faktisk alle sammen brug for i løbet af en arbejdsdag,” fortæller Matias.

Men så kom corona..

Pleaz startede i slutningen af 2019, og som en del af opstarten og udviklingsfasen kom Néstle Nordic ind som sparringpartner, og var villig til at teste og give feedback til Pleaz’ nye platform.

Men da Corona kom til Danmark, og virksomhedens medarbejdere blev sendt hjem, opstod der problemer, fortæller Matias: 

”Da Corona kom, blev vi nødt til at ændre vores narrativ omkring Pleaz. Vores øvelser var bundet op på den sociale kontrakt, medarbejderne får ved at gøre noget sammen og ses på arbejdspladsen. Da alle blev sendt hjem, var det pludselig ikke muligt at lave en ’pleazer’ til morgenmødet eller at samles ud på gangen til en strækøvelse.”

Firdobling af aktiviteter på platformen

Selvom Corona startede med at skabe problemer, så blev det også hurtigt tydeligt for Pleaz, hvordan bevægelse og pauser faktisk var blevet mere aktuelt nu, hvor alle arbejdede hjemme.

”Vi har oplevet en firedobling af aktivitet på vores digitale platform under Corona. Når alle arbejder hjemmefra, har de brug for noget, der både binder et team sammen, og samtidig skaber de optimale forhold for at opretholde en sund og aktiv hverdag og derigennem en sund krop,” fortæller Matias. 

”Vi har oplevet en firedobling af aktivitet på vores digitale platform under Corona

Matias Welsien Thomasen, Pleaz

Pleaz lavede hurtigt nye guides til, hvordan øvelser kunne laves derhjemme og producerede også nye øvelser, der ville fungere til et virtuelt teammøde. En ’pleazer’ blev nu en pause, hvor du forlader din stol på hjemmekontoret, bruger din krop og får ny energi til resten af dagen – enten alene eller sammen med dit team over nettet:

”Vores ’pleazer’ virker faktisk bedre end før. Vi har tilpasset vores virksomhed til corona-situationen, og det gav et kæmpe rygstød. Vi har gjort en pleazer til en sjov øvelse med teamet på Zoom-mødet, en strækøvelse midt på dagen, en lille get-a-away fra hjemmekontoret og motivation til det videre arbejde, så du kan passe på din krop,” fortæller Matias.

Unikt netværk med andre studenterstartups

Pleaz er en del af UCPH Innovation Hubs og holder til i SUND Hub. Det var her, virksomheden så sin spæde start, og Pleaz benytter sig i dag af hubbens gratis kontorpladser og har derudover b.la. fået hjælp af revisorer, advokater, hjælp til at søge funding og fået et større netværk af andre studenterstartups i hubben.

Det er enormt vigtigt for startups at have et miljø, hvor man kan komme ned og arbejde med sin idé.

Matias Welsien Thomasen, Pleaz

”Vi har et gratis kontor, og derfor også et fysisk sted at mødes. Og det er enormt vigtigt for startups at have et miljø, hvor man kan komme ned og arbejde med sin idé sammen med andre studenterstartups. Vi kan hjælpe hinanden, fordi vi alle arbejder med sundhed i en eller anden grad," fortæller Matias.

Danmarks sundeste arbejdsplads

Pleaz’s kunde Néstle Nordic er indstillet til Initiativprisen som ”Danmarks sundeste arbejdsplads” med deres aktive pauser ’pleazers’. Afgørelsen falder i slutningen af maj 2020, og Matias og resten af Pleaz glæder sig til finalen.

”Vi er sindssygt spændte. Vores virksomhed er kun et halvt år gammel, så at blive nomineret til så flot en pris sammen med verdens største fødevarevirksomhed… Det giver os endnu mere tro på, at vi er på rette vej med at hjælpe millioner af mennesker op af stolen og i gang med at få et lidt bedre liv.”

Matias afslører, at Néstle er så glad for platformen, at Pleaz-teamet har været i kontakt med den globale chef for medarbejdersundhed i hele Néstle. En multinational virksomhed med over 300.000 medarbejdere på verdensplan.

”Lige nu gælder det for os om at holde fødderne på jorden, men vi siger gerne, at vores mål er at blive verdens førende virksomhed inden for medarbejdersundhed og det at aktivere sin krop, når man er på arbejde,” afslutter Matias.

Emner