30. marts 2020

KU's seje startups modtager Mikrolegater

KU-studerende har gjort det igen. 4 startups har modtaget Mikrolegater fra Fonden fra Entreprenørskab, der gives til modige studerende med en god idé. 

Mikrolegatet, som er støttet af Tuborgfondet, gives til studerende, der har drive til at skabe vækst, tør tage initiativ og være modige og nyskabende. Og hele 4 startups fra KU har modtaget et mikrolegat i denne omgang.

En af modtagerne er T-Radioen fra Human & Legal Hub, en digital radioflade der ønsker at nytænke radioformatet gennem en blanding af liveudsendelser, podcast og videoindhold. Mens nogle udsendelser er oplysende og lærerige, vil andre fungere som underholdning til hverdagen.

Ina Innovation fra SUND Hub arbejder på en ny og innovativ metode til reduktion af plastaffaldet i forbindelse med vores daglige brug af produkter til mundhygiejne – herunder en stabil tandbørste med et aftageligt børstehoved.

Også fra SUND Hub har SYNCSENSE modtaget et mikrolegat. SYNCSENSE udvikler den næste generation af virtual reality-terapi, som blandt andet hjælper ældre mennesker med at bibeholde et aktivt liv, mens de er langtidsindlagte på hospitalet. 

Den sidste modtager af et mikrolegat fra KU er startuppen Taxice.

Vil du også have fingrene i et Mikrolegat?

Legaterne uddeles tre gange årligt, og startups kan søge 25.000 eller 50.000 til deres idé. På Fonden for Entreprenørskabs Wall of Fame kan du se alle Mikrolegatmodtagere i denne runde.

Hvis du og din startup gerne vil søge et Mikrolegat, så er næste ansøgningsrunde den 11. maj 2020. Læs mere om ansøgningsrunden her.