9. februar 2021

Rekordmange startups og optjente ECTS-point i UCPH Innovation Hubs

Et år til er gået, og 2020 viser sig at være endnu et godt år for UCPH Innovation Hubs, der igen slår rekord med antal studenter-startups og optjente ECTS-point.

I 2020 oplevede UCPH Innovation Hubs en stigning i antal af startups, antallet af studieretninger og antal af tilmeldte ECTS-point, der blev taget. De studerende kan b.la. få ECTS-point ved at være i praktik i egen eller andres startup.

Flere og flere studerende har fået øjnene op for mulighederne i UCPH Innovation Hubs. Her kan studerende med en god ide få både kontorplads, rådgivning og et netværk af andre studerende, der også arbejder på en god ide. Studerende, der allerede har egen startup kan også blive en del af studenteriværksætter-miljøet.

Året 2020 blev igen et rekordår, da UCPH Innovation Hubs talte hele 194 startups med i alt 414 studerende. De studerende fordeler sig på over 70 forskellige studieretninger og på samtlige fakulteter på KU.

En god ide kan blive til egen virksomhed

Det kan være ret uoverkommeligt at gå fra en god idé til at udvikle egen virksomhed, men UCPH Innovation Hubs hjælper de studerende med at afklare og sparre på de udfordringer, som de fleste vil rende ind i, når de vil gøre deres idé til virkelighed.

Alle studerende er velkomne. Og studerende fra et andet universitet kan også blive en del af UCPH Innovation Hubs, hvis bare de er del af et team, som indeholder mindst én KU-studerende.

Innovation som en ECTS-givende del af uddannelsen

Det er også muligt for studerende at optjene ECTS-point i løbet af uddannelsen i UCPH Innovation Hubs. I 2020 var 55 studerende i projektorienteret forløb i egen eller andres startup og tre skrev specialer i en af de tre UCPH Innovation Hubs. I alt var der tilmeldt for 970 ECTS-point, hvilket er rekordhøjt sammenlignet med året før, hvor 725 var tilmeldt.

Se en oversigt over alle mulighederne for at arbejde med innovation og entreprenørskab som studerende på Københavns Universitet.