Iværksættere fra KU vil revolutionere kirurgien – Københavns Universitet

IE > Nyheder > Clickflow

15. juli 2015

Iværksættere fra KU vil revolutionere kirurgien

Forbinding af blodkar

Ny, billig og effektiv måde at forbinde blodkar på. Den revolutionerende løsning kommer fra KU’s studerende.

Det er Holti Kellezi og Kristoffer Haurum Johansen fra Molekylær Biomedicin, Oskar Harmsen fra Økonomi og Ulrik Hjerpsted, der er ved at specialisere sig i karkirrurg - alle fra Københavns Universitet, der har skabt ClickFlow MedTech, sammen med Mads Schmidt Petersen, en iværksætter fra London.

Vindere i Venture Cup Startup Competition

De 5 iværksættere har netop vundet Venture Cup Startup Competition 2015 i kategorien LifeScience & MedTech og indstilles dermed til University Startup World Cup, hvor de i september skal konkurrere med verdens mest lovende studenteriværksættere om at blive ”The Best University Student Startup in the World”.

Billig og effektiv: Ny teknik til at forbinding af blodkar

Hvert år lider patienter med beskadigede blodkar af traumer, komplikationer og i værste tilfælde amputation eller død. Den nuværende teknik til at forbinde blodkar sammen har været uændret siden dens opfindelse i begyndelsen af 1900-tallet. Det er en tidskrævende, kompleks process som kun kan udføres af særligt uddannede kirurger på et hospital.

I ClickFlow MedTech har fem unge iværksættere undersøgt, hvordan man kan forbedre den nuværende fremgangsmåde, gøre den lettere og mere effektiv. De har opfundet et enkelt og letanvendeligt device til at forbinde blodkar, der reducerer operationstiden drastisk og som kan anvendes under barske forhold af læger, der ikke nødvendigvis er særligt uddannede karkirurger. De kalder deres device ClickFlow, og mener, at deres produkt vil revolutionere karkirurgi.  De 5 iværksætter har allerede en prototype af deres design klar og forventer at ClickFlow vil kunne være klar til medicinsk brug i 2018, hvor det vil hjælpe kirurger verden over til at redde liv.