Derfor er en studietur til Sydkorea værdifuld for KU – Københavns Universitet

IE > Nyheder > Derfor er en studietur...

05. december 2016

Derfor er en studietur til Sydkorea værdifuld for KU

I oktober pakkede fem studerende fra UCPH Innovation Hub, Prodekan Erik Bisgaard Madsen og Prorektor Lykke Friis taskerne for at drage på innovationsrejse til Sydkorea. Men hvorfor er det egentlig en god idé at bruge ressourcer på sådan en studietur?

Af Lisa Svane Baltzer Parsberg, kommunikationsmedarbejder, UCPH Innovation Hub

Lykke Friis og Erik Bisgaard Madsen deltog i en stor del af Statsminister Lars Løkke Rasmussens officielle besøg i Sydkorea, og undervejs indgik de en række vigtige samarbejdsaftaler med Yonsei Universitet, der skal sikre forskning på tværs af kontinenterne og eksempelvis gensidig brug af forskningsfaciliteter ved Polerne.

For de studerende, der var med UCPH Innovation Hub i Sydkorea, var det vigtigste ved turen imidlertid forretningsudvikling og networking - og det er netop UCPH Innovation Hubs fornemmeste opgave: At sikre at de studerende, der ønsker at kaste sig ud i iværksætteri, får hjælp til forretningsudvikling, inspireres, får værdifulde kontakter, netværk og de bedste muligheder for at teste deres ideer af, mens de stadig er under KU's vinger.

Christian Elkrog Hansen, Lise Lin og Paula Amiama var alle tre blandt de studerende, der var med på rejsen til Sydkorea. Nedenfor kan du læse om den nytte, de har haft af turen.

Vigtig kulturindsigt, kontakter og muligt fremtidigt forretningssamarbejde

Det ‘Student Entrepreneurship Seminar’, som de studerende deltog I, afsluttedes med en pitchkonkurrence, som CEO i Harba Christian Elkrog Hansen vandt, men det er ikke det, han selv fremhæver som det mest værdifulde ved rejsen:

”Jeg havde en virkelig god tur, og jeg lærte så meget af både de sydkoreanske forretningsfolk og eksperter, men særligt af de studerende og startups, som jeg arbejdede sammen med hver dag. Det var fantastisk at lære om sydkoreansk kultur, de hårdtarbejdende mennesker og de forretningsmuligheder, der er for Harba i et særdeles digitalt samfund som det sydkoreanske,” forklarer Christian, der har udviklet en platform for lystbådehavne og lystsejlere, der gør det muligt at booke havneplads og få oplysninger om havnefaciliteterne inden landgang.

Han uddyber en af grundene til, hvorfor rejsen har været vigtigt for hans startup:
”Desværre er lystsejlads ikke stort i Sydkorea, men det vokser, og jeg fik kontakt til nogle af pionererne i det sydkoreanske lystsejlads-community. Udover det skal vi muligvis i gang med at udvikle noget hardware snart, der skal bruges sammen med vores software. Og med lige præcis den type hardware, som vi overvejer, er der rigtig gode muligheder for i Sydkorea – også her fik jeg de rette kontakter, hvis Harba skal samle et sydkoreansk team, der skal hjælpe med at udvikle hardwaren.”

Christian er en del af UCPH Innovation Hub, men hans team har vokset sig stort, og de er derfor rykket til kontorfaciliteter ved Københavns Universitet på Thorvaldsensvej.

”Jeg føler virkelig, at jeg fik rykket min forretning meget på blot den ene uge,” afslutter han.

Kendskab til markedspotentiale, globalt sigte og en pitch for Statsministeren 

Lise Lin er Co-founder i Bundl, der er en online platform for virksomheder og fabrikker, der lader brugerne samle alle opdaterede produktinformationer ét sted. Derudover kan virksomheder og fabrikker kommunikere direkte på platformen om specifikke dele af et produkt, der skal ændres eller forbedres. På den måde kan produktionstid og proces følges nøje, og gennem data kan Bundl’s teknologi hjælpe virksomheder til at vælge de bedst mulige fabrikker til deres behov, og fabrikkerne kan på samme tid dokumentere deres resultater.

”Vi tog med på rejsen til Sydkorea, da det sydkoreanske marked er interessant for os. På trods af at være et veludviklet land, har de stadig en stor fabriksindustri indenrigs. Deres fabriksindustri fokuserer hovedsagligt på hardware og det nye koncept ’Smart Manufacturing’ – begge disse områder er det naturligt for os at udvide til i fremtiden,” fortæller Lise Lin begejstret.

Lise beskriver turen til Sydkorea som meget frugtbar og værdifuld for Bundl. Særligt mødet med Innovationscenteret i Seoul og de sydkoreanske studerende gav dem indsigt i, hvilket potentiale deres produkt har på dét marked.

”Vi er overvældet af den gæstfrihed, som de sydkoreanske studerende viste os, og vi har knyttet venskaber, som vi er sikre på, vil være værdifulde i fremtiden i forhold til at komme ind på det sydkoreanske marked – og på et mere personligt plan motiverer det os til at besøge Sydkorea igen. At have venner over hele verden er virkelig vigtigt for os og vores startup – det kan bygge bro både mellem lande og industrier,” siger Lise og fortsætter:

”Rejsen har også gjort os tættere forbundet med de andre fra UCPH Innovation Hub, og ved at lære hinanden bedre at kende kan vi også hjælpe hinanden internt i vores netværk.”

Bundl fik undervejs mulighed for at pitche deres koncept til den danske Statsminister Lars Løkke Rasmussen, Venture Kapitalister, den danske CEO i Lego Korea, forretningsfolk fra Sydkorea, Præsidenten af Yonsei Universitet, Lykke Friis og andre stakeholders. Og det er også de oplevelser, som Lise Lin fremhæver som nogle af de allervigtigste for teamet.

Internationalt netværk og konkrete ideer med hjem i kufferten

En af deltagerne fra CBS, Paula Amiama, deltog i ’Student Entrepreneurship Seminar’ med sit koncept om en global online markedsplads for spiselige insekter.

”Jeg har i et stykke tid været interesseret i ideer og projekter relateret til bæredygtighed, og i den forbindelse har jeg udforsket spiselige insekter som et bæredygtigt og velsmagende alternativ til kød konsumption,” forklarer Paula, der under rejsen til Sydkorea arbejdede tæt sammen med en sydkoreansk studerende, der hjalp hende med at få kontakt til bl.a. to lokale cafeer og restauranter.

Det har tidligere været praksis at spise nogle insektarter i Sydkorea, men det er ikke almindeligt længere. For ca. 1 år siden blev insekter som melorme, silkeorme og fårekyllinger godkendt i Sydkorea som fødevarer til mennesker.

”I Sydkorea så jeg, hvordan nogle af de lokale forretningsdrivende havde åbnet i løbet af det seneste år og genintroduceret insekter som en fødevare på en sjov og innovativ måde. Alt det jeg oplevede i Sydkorea har jeg taget til mig, og nu arbejder jeg også på at introducere et insekt-madkoncept i København. Stay tuned,” smiler Paula og siger afslutningsvis:

“Det mest værdifulde ved rejsen var for mig, at jeg fik indsigt i, hvordan den entreprenante proces ville se ud i en anden kulturel kontekst. Vi lavede interviews forskellige steder i Seoul, og den samlede erfaring af logistik, oversættelse og kulturel praksis, det gav mig, kan du ikke læse dig til i en bog. At arbejde sammen med en lokal studerende var uvurderligt.”