20. juni 2019

Dobbelt InnoFounder til SCIENCE startup

Science Innovation Hub

Startup virksomheden BIRanalyzers har netop sikret sig hele to InnoFounder bevillinger fra Innovationsfonden, hvilket betyder at teamet det kommende år kan hellige sig arbejdet med at opbygge virksomheden på fuldtid.

Af Lisa Svane Baltzer Parsberg, kommunikationsmedarbejder, SCIENCE Innovation Hub

Mads Andersen er i fuld sving med at forberede sig på sit specialeforsvar i Nanoscience ved Københavns Universitet. Men i modsætning til mange andre nyuddannede kandidater skal han ikke i gang med jobsøgningen lige med det samme. Undervejs i studiet har Mads startet virksomheden BIRanalyzers med vennen Petros Venetopoulos, der har en kandidat i Business administration & Bioentrepreneurship fra CBS og Københavns Universitet.

Sammen udvikler de en ny type måleinstrument til kvalitetskontrol i ølbrygning, og nu har deres innovative måleinstrument sikret dem begge en fast indkomst på 15.000 kr. om måneden det kommende år samt 70.000 kr. til konkret udvikling af deres idé. Derudover får de en kontorplads i et kontorfællesskab, deltage i workshops, få rådgivning, mentorforløb og adgang til netværk af investorer, designere og andre startups.

Fået hjælp gennem SCIENCE Innovation Hub

Mads og Petros har det seneste år været en del af SCIENCE Innovation Hub, hvor de har modtaget pitchtræning, coaching og hjælp til fondsansøgning – og det har ifølge Mads gjort en stor forskel for dem;

”Vi har netop modtaget de gode nyheder, at vi har fået vores InnoFounder bevilling. Innovationsfonden var rigtig glade for vores team, ansøgningen, vores pitch, svar og vores generelle grundighed. Og det ville bestemt ikke ha’ været det samme uden den hjælp, vi har fået gennem SCIENCE Innovation Hub.”

Leder af SCIENCE Innovation Hub, Dorthe Lynnerup, er glad på BIRanalyzers vegne og stolt over at ha’ bidraget til, at startup virksomheden nu kan arbejde videre med ideen.

”At modtage en InnoFounder har stor betydning for nyuddannede med en virksomhed i opstartsfasen, og BIRanalyzers har fået hele to. Det kan give en god arbejdsro for teamet, der nu kan arbejde på virkelig at få luft under vingerne,” smiler hun.