Efter 1000 kopper kaffe: Den type kaffe foretrækker studerende på KU – Københavns Universitet

IE > Nyheder > Efter 1000 kopper kaff...

30. november 2016

Efter 1000 kopper kaffe: Den type kaffe foretrækker studerende på KU

Er det mon sort kaffe, Latte, urtete eller er det faktisk varm chokolade, der er de største hit blandt studerende på Københavns Universitet? Det kan vi nu løfte sløret for efter omfattende empiriske undersøgelser foretaget i perioden 21.-25. november af UCPH Innovation Hub og SUND Hub.

Der blev kø, da der var udsigt til en gratis kop varm kaffe og snak om innovations- og entreprenørskabstilbud på KU's campusser.

Af Lisa Svane Baltzer Parsberg, kommunikationsmedarbejder, UCPH Innovation Hub

For at fortælle om de fantastiske tilbud, som Københavns Universitet tilbyder alle studerende iværksættere, var UCPH Innovation Hub og SUND Hub på en uges Kaffe Roadshow på samtlige campus på KU. Det har resulteret i mere end 1000 kopper gratis kaffe, te og varm chokolade til studerende og endnu flere snakke med alle forbipasserende. Og naturligvis har det også givet et spektakulært indblik i de studerendes kaffevaner og præferencer.

UCPH Innovation Hub og SUND Hub er et gratis tilbud til KU-studerende, der ønsker at starte egen virksomhed op, mens de studerer. Alle KU-studerende kan gøre brug af Hubbenes kontorfaciliteter på Københavns Universitet, få råd og vejledning om alt lige fra forretningsudvikling, kommunikationsplanlægning, tips til brug af sociale medier og fondsansøgninger. Altså stort set alt det, man har brug for som ny iværksætter. Derudover kan alle ”Hubsters” deltage i startup events og studieture med entreprenørskab og innovation som omdrejningspunkt.

Har man allerede en idé, som man overvejer at gøre til virkelighed, mens man studerer, er man altid velkommen til at kontakte UCPH Innovation Hub og SUND Hub for råd og vejledning. Det er også en mulighed at blive sat i forbindelse med eksisterende startups, hvis man blot har lyst til at snuse lidt til iværksætteri og bruge sin faglighed i praksis.

Og sidst men ikke mindst, har man allerede sit eget startup, er man selvfølgelig mere end velkommen. Det er blot vigtigt, at en fra holdet er studerende på KU – så er alle medlemmer af startuppet velkommen på kontoret.

Studerende med ideer til grønne startups kunne vi også fortælle om Climate-KIC, som Københavns Universitet er partner. Climate-KIC er et netværk af klimaprofessionelle, der arbejder på at få offentlige og private til at arbejde sammen om klimaløsninger. Som studerende kan man også drage nytte af netværket, der har et acceleratorprogram for grønne startups, arrangerer Climathons og sender studerende på sommerskoler rundt om i Europa hver sommer.

Og nu til kaffe-resultaterne…

Med omkring 200 kopper kaffe pr. campus tegner sig mønstre, der ikke er til at fornægte blandt de studerende på de fem campus, som UCPH Innovation Hub og SUND Hub besøgte. Vi springer direkte ud i det:

Københavns Universitets afdeling på Amager, hvor de humanistiske fag har hjemme var de største nydere af urtete og Latte lavet på soyamælk. Ja, faktisk var soyamælken i så høj kurs, at kaffevognen var tæt på at løbe tør for den plantebaserede mælk mandag d. 21. november, hvor vi besøgte KUA. Sort kaffe var også blandt favoritterne denne dag.

På en kølig tirsdag d. 22. nåede kaffe-touren til de samfundsvidenskabelige fag på Øster Farimagsgade. Her var mælkekafferne i særdeles høj kurs. Cappuccino var helt uden sammenligning den foretrukne kaffe her.

En solrig onsdag bød UCPH Innovation Hub og SUND Hub på kaffe ved Thorvaldsensvej, hvor blandt andet veterinærmedicin og fødevarevidenskab holder til. Her var der særligt bud efter cappuccino og varm chokolade med flødeskum.

Da vi nåede DIKU skinnede solen fra en høj himmel, og dagen bød på sprød vind, der sikrede stive fingre, røde kinder og store smil ved udsigten til dejlig gratis kaffe. Og det skulle det være – altså kaffe. Ikke noget med mælk i kaffen her. Sort kaffe, tak!

Ved Panum blæste en herlig vind, der fik mange til at skynde sig indenfor og overraskende nok udbryde: ”Jeg er ikke til kaffe!” Og der må vi konstatere at på trods af mange myter om massivt kaffeindtag blandt sundhedsfaglige grupper, så er det altså ikke blandt de studerende på Panum, at vi finder de største kaffedrikkere på KU. Derimod var der stor tilslutning til varm chokolade – lidt til den søde tand(-læge) måske...

Gik du glip af kaffe, og har du lyst til en snak om mulighederne for at starte egen virksomhed op, mens du studerer? Så er du velkommen til at kontakte UCPH Innovation Hub og SUND Hub. Vi har både kaffe på kanden og er altid klar til en snak om iværksætteri.