02. juli 2018

Startup med KU-studerende har idéen til ny behandling af kroniske sår

Startupvirksomheden Vulcur MedTech med studerende fra KU og DTU drømmer om at innovere markedet for behandling af kroniske sår med lave produktionsomkostninger og en høj virkeevne. En idé der vandt dem både HealthTech kategorien og hovedprisen til Venture Cups National Startup Competition 2018.
 
En ny måde at behandle kroniske sår
Den nuværende behandling af kroniske sår har over en 50-årig periode ikke ændret sig betydeligt, selvom kroniske sår kan være både fysisk og psykisk belastende for patienterne. Derudover er det en betydelig økonomisk byrde for både patienten og sundhedsvæsenet. Denne sundhedsudfordring arbejder et tværfagligt team med deltagelse af studerende fra Københavns Universitet og Danmarks Tekniske Universitet i startupvirksomheden Vulcur MedTech på at løse. Til gavn for både patienten og sundhedsvæsenet.

Idéen består i at udvikle medicinsk udstyr, der på en ny og innovativ metode kan behandle kroniske sår. Ved ikke kun at behandle såret udefra, men også behandle det lag af bakterier og virus, der ligger under sårets overflade, håber Vulcur MedTech at nedsætte healingstiden.

”Idéen til vores startup kom fra Janus, der er en del af vores team. Han er typen, der hele tiden får idéer, og jeg er mere ham, der plejer at skyde hans idéer ned. Men denne idé kunne jeg bare ikke skyde ned. Det var ligegyldigt, hvordan jeg angreb den, så var det bare en god idé," siger Tais Stangerup, der til daglig læser medicin på KU og er en del af iværksætterteamet omkring Vulcur MedTech.
 
Idéen er god - Proof of concept er hjemme
Selv mener Vulcur MedTech, at de er godt på vej til at nå deres mål.

”Vi har fået proof of concept-midler, så vi har finansieringen klar til de næste par år. Resten af 2018 skal gå med at lave prototyper og lave prækliniske sikkerhedstest . Herefter bliver det næste skridt at finde nogle at samarbejde med i forhold til at få vores idé på markedet, gerne i løbet af to år," siger Tais Stangerup om planerne for den nærmeste fremtid.

Faktisk er idéen så god, at Vulcur MedTech vandt i både kategorien HealthTech og hovedprisen ved dette års National Startup Competition, som bliver afholdt af Venture Cup.

Det var ikke Vulcur MedTech, der selv fik idéen til at tilmelde sig dette års Venture Cup.

”Der var nogle, der spurgte os, om det ikke var en god idé at melde os til, så det hele skete lige i sidste øjeblik. Heldigvis var Venture Cup rigtig gode til at hjælpe os med f.eks. pitchtræning. Så vi har været rigtig glade for at deltage," siger Tais Stangerup om oplevelsen ved at deltage i Venture Cup.
 
Positivt at KU studerende bruger deres viden til at løse sundhedsudfordringer
Vulcur MedTech er en af de over 50 startup-teams, der er tilknyttet SUND Hub på KU, og det er da også kun rosende ord, som Martin B. Justesen, daglig leder af SUND Hub, har at sige om Vulcur MedTech:

”Vi bliver glade, når KU-studerende bruger deres viden til at løse sundhedsproblemer, herunder bidrage til af finde og realisere løsninger. Vi krydser fingre for, at teamet lykkes med at udvikle en løsning til at helbrede kroniske sår. Vi ser frem til at arbejde videre sammen med dem derom," siger Martin B. Justesen.

SUND Hub er en af tre UCPH Innovation Hubs, der tilbyder støtte til studerende, der er interesseret i at blive iværksættere. Her får de hjælp til at sætte deres kompetencer og viden i spil, der kan bidrage til at skabe innovative løsninger på samfundets udfordringer.