07. november 2019

VIOBAC vinder Health-kategorien til University Startup World Cup 2019

VIOBAC imponerede dommerpanelet fra USWC med deres vision om at gøre urinvejsinfektion til fortid.

”Ensures healthy lives and promote well-being for all at all ages”.

Sådan lyder beskrivelsen af kategorien Health, som studenterstartup VIOBAC fra SUND Hub, der er en del af UCPH Innovation Hubs, vandt til University Startup World Cup 2019. VIOBAC var oppe mod 9 andre internationale andre international finalister i katagorien.

VIOBAC efter sejren. Foto kredit: Keyvan Bamdej

Bag VIOBAC arbejder tre lægestuderende - Andrim Halili, Mads Ørbæk Andersen og Kasper Storm Køppen - på en løsning, der skal forhindre, at patienter på sygehuse får urinvejsinfektioner, når de anvender kateter.

Idéen vil betyde færre indlæggelsesdage, mindre ubehag for patienterne og færre unødvendige dødsfald – og blandt andet derfor var de finalister i dette års University Startup World Cup, der har fokus på startups, der gør en forskel i samfundet.

Læs vores interview med VIOBAC: "Medicinstuderende og godt på vej med idé der skal forhindre urinvejsinfektioner"

Stort tillykke til VIOBAC!

VIOBAC til finale-pitch. Foto kredit: Keyvan Bamdej